Стопкадър Tennis TV Григор Димитров реално се оказва втори в световната

...
Стопкадър Tennis TV Григор Димитров реално се оказва втори в световната
Коментари Харесай

Григор Димитров е втори в световна ранглиста

Стопкадър Tennis TV 

Григор Димитров действително се оказва втори в международната класация на тенис за играчи, които са навършили 30 години. И пред него е само Новак Джокович, от който загуби финала в Париж.

Реално в тази ранглиста двамата са толкоз напред, че измежду първите 20 няма различен състезател, който да е на тяхната възраст.

А да се направи първа 30-ица на тези тенисисти, би трябвало да се търси надалеч отвън първите 100.

Това демонстрира в действителност класата на Григор даже на тази възраст. Около двамата са всички от идната генерация в тениса, само че те не престават да им преподават на корта, написа 24 часа. 

Само за съпоставяне, наборът на Григор - Давид Гофен от Белгия, с който се борят дружно от юноши, е чак на 103-о място в международната класация и това го прави 23-и в тази за 30+.

Друг забавен факт е, че много от играчите от ранглистата на “старците ” са в столицата ни на нашия шампионат, чиято съществена скица стартира през днешния ден. Става въпрос за Мартон Фучович от Унгария и испанците Роберто Баутиста Агут и Роберто Карбалес Баена.

Димитров заема 14-ото място в международната класация след Париж, като до края на годината може да падне единствено до 15-ото място в класацията, като единствено един от тези след него. Това значи, че е с най-хубаво място от 2008 година насам.

За сезона, който за него завърши, Григор завоюва 41 победи против единствено 21 загуби, което е съвършен баланс. Така за кариерата си към този момент е с 413 триумфа против 273 провали.

Спечелените пари от наградни фондове са 2 703 137 $, като от началото на кариерата си към този момент е напълно покрай 25 милиона - 24 700 429.

“Горд съм. Това бяха и в същото време са и щастливи сълзи. Не желая да бъда прекомерно отрицателен към себе си. Свърших доста сериозна работа и съм признателен още веднъж да бъда на толкоз огромен край, откакто минаха толкоз години. Трябва с екипа ми да оценим какво сме свършили и да продължим напред ”, изясни сълзите си Григор след дуела.

“Налага се да преоценя толкоз доста неща за себе си. Вярата постоянно е била в мен, само че очевидно трябваше да си напомня някои неща. Не приказвам единствено за вярата в играта си, а и за цялата работа, която влагам.

Бяха доста предизвикателни седмици, като не е по никакъв начин елементарно да постигнеш всичко това и да бъдеш всеки един ден в пикова форма, само че съумях да го сторя благодарение на тима ми и съм извънредно горделив. Малко отмора в този момент няма да навреди на никого ”, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР